Restauracja Kamienny Kasztel
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2014 Restauracja Kamienny Kasztel
Wesele
Powrót
     Propozycja MENU
   220 zł/osobę
Przywitanie winem musującym, chlebem i solą.
Przystawka:
• roladka szynkowa
• befsztyk tatarski z jajkiem przepiórczym i kasztelańskimi bułeczkami
• łosoś wędzony z kawiorem
• roladka schabowa z musem tuńczykowym
Zupa:
• borowikowa
• rosół
• krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
• krem ze świeżych pomidorów z grzankami
• krem z brokułów z płatkami migdałowymi
Danie główne:
(Wybór 3 rodzajów mięs po 1 p. z każdego. Łącznie 1,5 p. mięsa na osobę):
• rolada wołowa
• rolada drobiowa
• schab z morelą i śliwką
• rolada schabowa
• polędwiczki wieprzowe nadziewane kurkami
• pierś indycza nadziewana szpinakiem
• łosoś w porach w sosie z białego wina
• sola ze szpinakiem zapieczona z mozarellą
Dodatki:
• kluski białe
• kluski ciemne
• ziemniaki pieczone w mundurkach z koprem
• ziemniaki z wody
• ryż biały lub z szafranem
• ryż pikantny z papryką
• zestaw surówek ( 3 rodzaje )
• kapusta biała zasmażana z pieczarkami
• kapusta czerwona
Deser:
• lody
• panna cotta
Zimna płyta:
(Wybór ok 10-12 pozycji)
• Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
• Śledź w oleju
• Śledź w delikatnej francuskiej śmietanie
• Śledź opiekany w zalewie
• Kulki rybne w zalewie
• Ryba po grecku
• Deska serów
• Sałatka jarzynowa
• Sałatka górska - z grillowanym oscypkiem
• Sałatka „Grecka”
• Sałatka „Książęca” z grillowanym kurczakiem
• Sałatka „Nicejska” z tuńczykiem
• Jajka faszerowane majonezem
• Jajka faszerowane łososiem i kawiorem
• Tymbaliki rybne
• Tymbaliki drobiowe
• Pieczywo + masło
• Łosoś wędzony
• Pstrąg wędzony
• Grzybki marynowane
• Ogórki konserwowe
• Papryka marynowana
• Patera mięs pieczonych
• Patera wyrobów swojskich ( kiełbasa, kaszanka, salceson, pasztet pieczony )
• Śliwki grillowane zawijane w boczku ( na ciepło )
• Panierowane pałki z kurczaka ( na ciepło ) ( 3 szt )
• Frankfuterki płonące
• Caprese
• Pomidory z cebulą
Kolacja:
• Schab po staropolsku
• faworek drobiowy
• sandacz z pieca z masłem ziołowym
• pieczeń wieprzowa
• kotlet drobiowy panierowany z pieczarkami
• mini szwajcar
dodatki warzywne
Kolacja II:
• barszcz czerwony z krokietem
• zupa kasztelańska
• barszcz czerwony z krokietem
• flaczki wołowe po „meksykańsku”
• bogracz
• bigos
Napoje:
- kawa (rozpuszczalna lub parzona)- bufet (bez ograniczeń)
- herbata (czarna)- bufet (bez ograniczeń)
- woda ( gazowana, niegazowana ), soki owocowe,
( bez ograniczeń w cenie menu, podane w litrowych dzbankach )
- dodatkowo: pepsi/mirinda/7up/schweppes - 10,00zł/1l
lub podawane w butelkach 0,2 - 4,00zł/but.
• alkohol we własnym zakresie
Stół wiejski (dodatkowo):
٠ Ogórki małosolne w beczkach z kamionki
٠ Smalec ze skwarkami
٠ Chleb wiejski
٠ Szynka peklowana z kością
٠ Kiełbasa zwyczajna i wiejska
٠ Krupniok
٠ Salceson biały - ozorkowy
٠ Ser wiejski
٠ Bigos w podgrzewaczu
٠ Chrzan
٠ Musztarda
Wartość: 1000,00zł

Strona główna
O nas
Wydarzenia
Menu
Przyjęcia
Wesele
Galeria
Rezerwacja
Kontakt